Φωτοβολταϊκά: Η Ελλάδα στο Top 10 του κόσμου

Φωτοβολταϊκά: Η Ελλάδα στο Top 10 του κόσμου
Συνολικά, οι Top 10 αγορές φωτοβολταϊκών αντιπροσώπευσαν το 86% της παγκόσμιας ζήτησης το 2012, ελαφρώς μειωμένο ποσοστό σε σύγκριση με το 89% του 2011, σύμφωνα με ανάλυση του Michael Barker του NPD Solarbuzz.

Την τέταρτη θέση στην Ευρώπη και την έβδομη διεθνώς κατέλαβε η Ελλάδα σε ότι αφορά την νέα εγκατεστημένη ισχύς φωτοβολταϊκών το 2012. Συγκεκριμένα, εγκαταστάθηκαν 912 νέα μεγαβάτ (MW) φωτοβολταϊκών το 2012 ή αντίστοιχα το 88% όλης της νέας ισχύος ΑΠΕ που προστέθηκε τη χρονιά που πέρασε, σύμφωνα και με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΣΕΦ.

Τα φωτοβολταϊκά κάλυψαν πάνω από το 3% των αναγκών της χώρας σε ηλεκτρική ενέργεια, παράγοντας 1,7 δισ. κιλοβατώρες (1,7 TWh) ή αλλιώς το 30% όλης της πράσινης ενέργειας το 2012. Χάρη στα φωτοβολταϊκά, το 2012 αποφεύχθηκε η έκλυση 1,12 εκατ. τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Η Γερμανία ήταν και πάλι η μεγαλύτερη ενιαία αγορά-χώρα στον κόσμο, με ελαφρά αύξηση ανά έτος από την άποψη όγκου εγκαταστάσεων, αλλά σημειώνοντας πτώση κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες στο μερίδιο της παγκόσμιας ζήτησης.

Η Κίνα παρουσίασε τεράστια αύξηση μεγέθους αγοράς το 2012, περισσότερο από 70% ανά έτος, για να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο για τα φωτοβολταϊκά, εκτοπίζοντας την Ιταλία της οποίας η αγορά μειώθηκε κατά 50%.

Η Βόρεια Αμερική, που αποτελείται από τις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά,  υπερδιπλασιάστηκαν, σε σχέση με πέρυσι, σκαρφαλώνοντας στη λίστα του Top 10 κατά δύο μέρη, εκτοπίζοντας τη Γαλλία και την Ιταλία.

Αγορές έξω από το Top 10 εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν ένα ελάχιστο τμήμα της συνολικής παγκόσμιας ζήτησης, αλλά έδειξαν ισχυρή αύξηση από έτος σε έτος, σημειώνοντας αύξηση κεφαλαίου κατά τρεις εκατοστιαίες μονάδες και αύξηση άνω του 40% με βάση τον όγκο. Οι σημερινές προβλέψεις δείχνουν την τάση αυτή να συνεχίζεται κατά το 2013, με την ανάπτυξη στις αναδυόμενες χώρες (κυρίως στην Ασία) να προβλέπεται να αυξήσει κατά ακόμη τρεις ποσοστιαίες μονάδες, από τα σημερινά στοιχεία, το μερίδιο ζήτησης.

Η ανάπτυξη στις αγορές της Ασίας δεν θα περιοριστεί σε αγορές εκτός του Top 10, με την Κίνα να λαμβάνει τη θέση της μεγαλύτερης χώρας-αγοράς στον κόσμο το 2013, και της Ιαπωνίας να προβλέπεται ότι θα αυξηθεί κατά 50% φέτος, για να γίνει η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά φωτοβολταϊκών στον κόσμο.

Φωτοβολταϊκά: Η Ελλάδα στο Top 10 του κόσμου.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

marathon addict uk

The Highs and Lows of a Marathon Addict

Υπέρβαση

Όλη η αλήθεια για το τι μπορεί να καταφέρει ο άνθρωπος

Ακαδημία Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών

Εκπαίδευση στη χρήση αρχαίας, μεσαιωνικής και αναγεννησιακής σπαθασκίας, καθώς και εκπαίδευση στο μοντέρνο άθλημα της ξιφασκίας.

Βιβλιαράκι

Η προσωπική μου βιβλιοθήκη

OSINT

Mister X - Experienced in OSINT and military analysis. Authors of Spanish weaponry in Yemen. También en español.

MyDistanceLog

Έμψυχον και αεικίνητον

HelMilBooks

Hellenic Military Books

Panos Maltezos Blog

Μια διαδρομή ζωής

Olympic Solution

Η λύση στη κρίση

Ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών

Εκμάθηση γλωσσών στον χώρο σας

TA NEA online

Ειδήσεις από την Κύπρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Πόντος και Αριστερά

....... 'μώ τον νόμο σ' !

Συμβουλές Μάρκετινγκ

Αναπτύξτε έξυπνα την επιχείρησή σας

Feltor's Blog

Ανθολογία ιδεών, κειμένων και ενημέρωση

%d bloggers like this: