Υπάρχουν και υπέροχοι Ελληνες

 

Υπάρχουν και (λίγοι) υπέροχοι Ελληνες

 

Μερικοί άνθρωποι μπορούν και κάνουν τη διαφορά, φτάνει να υπάρχουν τα μέσα, η βούληση και η διάθεση. Χρειάζεται μόνο μία απόφαση που πηγάζει από την ανάγκη για προσφορά προς τον συνάνθρωπο και την πατρίδα. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτή την οικονομική κρίση, που κτύπησε πριν από τρία χρόνια την Ελλάδα και πρόσφατα την Κύπρο, απουσίασαν (και συνεχίζουν να απουσιάζουν) οι πλούσιοι, που δεν θα δανείσουν, αλλά θα ευεργετήσουν. Και είναι ένα θέμα που το θυμίζουν οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ στους συνομιλητές τους.

Το περασμένο Σάββατο ένας αθόρυβος ομογενής επιχειρηματίας, ο Νίκος Μούγιαρης, έκανε πάλι τη διαφορά, με τη χρηματική προσφορά του στο Πανεπιστήμιο Rutgers της Νέας Υερσέης, με την οποία διασώζεται η «Εδρα Ελύτης» και εξασφαλίζεται η συνέχεια του Προγράμ­ματος Ελληνικών Σπουδών. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου ο ίδιος, έσπευσε όταν πληροφορήθηκε πως η «Εδρα Ελύτης» χρειαζόταν ενίσχυση.
Απευθυνόμενος στους Ελληνες φοιτητές, που οργάνωσαν εκδήλωση για να τον ευχαριστήσουν, ο κ. Μούγιαρης τους είπε ότι «όσο επιτυχημένοι και αν είστε, όσο πλούσιοι και ισχυροί γίνετε, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε από πού ήρθατε. Ποτέ μην ξεχνάτε το χρέος και την ευθύνη σας για την κοινωνία, τη χώρα σας, την κληρονομιά σας, τους ανθρώπους. Υπάρχει πολύ περισσότερη ευχαρίστηση όταν δίνετε παρά όταν λαμβάνετε. Να είστε γενναιόδωροι με τον χρόνο και τα χρήματά σας. Μην περιμένετε τίποτα ως αντάλλαγμα, αλλά μόνο την ικανοποίηση ότι βοηθήσατε. Κάνετε ό,τι περνά από το χέρι σας για να είστε καλοί, συνειδητοποιημένοι και ενεργοί πολίτες. Αυτό αξίζει στη χώρα μας. Ο,τι και να γίνετε, μην ξεχάσετε ποτέ την ελληνική κληρονομιά σας».
Προσέθεσε: «Μην ξεχνάτε την Ελλάδα και την Κύπρο, αυτή τη στιγμή της μεγάλης ανάγκης. Αυτά τα δύο έθνη, όπου μπορεί να γεννηθήκατε εσείς, ή οι γονείς, ή οι παππούδες σας, οικονομικά έχουν γονατίσει. Οι άνθρωποι υποφέρουν. Βρίσκονται σ’ αυτή τη δεινή κατάσταση λόγω των κακών ηγετών τους». Αρκετοί εκ των πλούσιων ομογενών θέλουν να βοηθήσουν. Και θα το κάνουν εάν οι κυβερνώντες δείξουν σοβαρότητα και αποκτήσουν την εμπιστοσύνη αυτών των ανθρώπων, μερικοί εκ των οποίων έχουν «καεί» από προηγούμενες κυβερνήσεις.

 

Ινφογνώμων Πολιτικά: Υπάρχουν και (λίγοι) υπέροχοι Ελληνες.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

marathon addict uk

The Highs and Lows of a Marathon Addict

Υπέρβαση

Όλη η αλήθεια για το τι μπορεί να καταφέρει ο άνθρωπος

Ακαδημία Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών

Εκπαίδευση στη χρήση αρχαίας, μεσαιωνικής και αναγεννησιακής σπαθασκίας, καθώς και εκπαίδευση στο μοντέρνο άθλημα της ξιφασκίας.

Βιβλιαράκι

Η προσωπική μου βιβλιοθήκη

OSINT

Mister X - Experienced in OSINT and military analysis. Authors of Spanish weaponry in Yemen. También en español.

MyDistanceLog

Έμψυχον και αεικίνητον

HelMilBooks

Hellenic Military Books

Panos Maltezos Blog

Μια διαδρομή ζωής

Olympic Solution

Η λύση στη κρίση

Ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών

Εκμάθηση γλωσσών στον χώρο σας

TA NEA online

Ειδήσεις από την Κύπρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Πόντος και Αριστερά

....... 'μώ τον νόμο σ' !

Συμβουλές Μάρκετινγκ

Αναπτύξτε έξυπνα την επιχείρησή σας

Feltor's Blog

Ανθολογία ιδεών, κειμένων και ενημέρωση

%d bloggers like this: