Ξανά χρυσό το «Olvia»

Νέες επιτυχίες κατέγραψαν τα λεσβιακά λάδια στο διαγωνισμό βιολογικού ελαιολάδου Biol International, που πραγματοποιήθηκε στην Πούλια της Ιταλίας. Το «Olvia» του Μιχάλη Τζωρτζή αναδείχθηκε χρυσός νικητής στο ελληνικό τμήμα του διαγωνισμού. Ασημένιοι νικητές αναδείχθηκαν το «Aegean Gold» της οικογένειας Πρωτούλη και το «Ειρήνη» της οικογένειας Καλαμποκά, αμφότερα από το Πλωμάρι. Επίσης ασημένιοι νικητές αναδείχθηκαν άλλα εννέα ελαιόλαδα από την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Στο διαγωνισμό, από την Ελλάδα πήραν μέρος 35 βιολογικά ελαιόλαδα, ενώ ο συνολικός αριθμός των συμμετοχών ανήλθε στις 300. Παρά την εξαιρετική ποιότητά τους, κανένα ελληνικό ελαιόλαδο δε διακρίθηκε στην τελική φάση του διαγωνισμού.

Ικανοποιημένοι από τη νέα τους επιτυχία είναι οι Λέσβιοι τυποποιητές ελαιολάδου, που θεωρούν πως μέσα από αυτούς τους διαγωνισμούς κατοχυρώνεται η ποιοτική ανωτερότητα του ελαιολάδου της Λέσβου.

Τα ελαιόλαδα κρίθηκαν από διεθνή κριτική επιτροπή αποτελούμενη από 25 πιστοποιημένους γευσιγνώστες ελαιολάδου, μεταξύ των οποίων και οι Βασίλης Καμβύσης και Κώστας Δρίτσας από την Ελλάδα, καθώς και μία ομάδα παιδιών για την επιλογή ειδικού βραβείου ελαιολάδου (Biolkids).

Σε δυο στάδια
O διαγωνισμός Biol International έχει δύο στάδια. Στο πρώτο, γίνεται αξιολόγηση των συμμετοχών σε εθνικό επίπεδο. Στο δεύτερο στάδιο, γίνεται αξιολόγηση όλων των ελαιολάδων που διακρίθηκαν σε εθνικό επίπεδο σε διεθνές. Δηλαδή στην πρώτη φάση κρίνονται μόνο τα ελληνικά ελαιόλαδα μεταξύ τους και στη δεύτερη φάση κρίνονται όλα τα ελαιόλαδα που διακρίθηκαν, όλων των χωρών, έτσι ώστε να αναδειχθούν οι διεθνείς νικητές του διαγωνισμού.

Επιβεβαιώνεται, έτσι, ότι η χρονιά που πέρασε ήταν εξαιρετικά καλή για το λεσβιακό ελαιόλαδο. Οι νέες επιτυχίες να θυμίσουμε ότι ήρθαν λίγες εβδομάδες μετά τις διακρίσεις που πέτυχαν τα ελαιόλαδα της Λέσβου στον Ελληνικό Διαγωνισμό Ελαιολάδου, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς.

Σύντομα αναμένεται να γίνουν γνωστά και τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ελαιολάδου «Mario Solinas», που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Μαδρίτη και διοργανώνεται από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου. Και σε αυτό το διαγωνισμό αναμένονται σημαντικές διακρίσεις για τα ελαιόλαδα της Λέσβου.

 

Ξανά χρυσό το «Olvia» | EmprosNet.gr.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

marathon addict uk

The Highs and Lows of a Marathon Addict

Υπέρβαση

Όλη η αλήθεια για το τι μπορεί να καταφέρει ο άνθρωπος

Ακαδημία Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών

Εκπαίδευση στη χρήση αρχαίας, μεσαιωνικής και αναγεννησιακής σπαθασκίας, καθώς και εκπαίδευση στο μοντέρνο άθλημα της ξιφασκίας.

Βιβλιαράκι

Η προσωπική μου βιβλιοθήκη

OSINT

Mister X - Experienced in OSINT and military analysis. Authors of Spanish weaponry in Yemen. También en español.

MyDistanceLog

Έμψυχον και αεικίνητον

HelMilBooks

Hellenic Military Books

Panos Maltezos Blog

Μια διαδρομή ζωής

Olympic Solution

Η λύση στη κρίση

Ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών

Εκμάθηση γλωσσών στον χώρο σας

TA NEA online

Ειδήσεις από την Κύπρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Πόντος και Αριστερά

....... 'μώ τον νόμο σ' !

Συμβουλές Μάρκετινγκ

Αναπτύξτε έξυπνα την επιχείρησή σας

Feltor's Blog

Ανθολογία ιδεών, κειμένων και ενημέρωση

ΜΕΤΩΠΟ ΟΧΙ

Μέτωπο ενάντια στη διαφθορά, για την ουσιαστική αλλαγή του πολιτικού και πολιτιστικού σκηνικού

%d bloggers like this: