Ο ΦΡΑΧΤΗΣ

Είναι ένα κείμενο του φίλου μου Γιάννη, το δίαβασα και θα μου άρεσε να το μοιραστώ.

Απολάυστε το:

“Ο φράχτης απλώθηκε και είναι απροσπέλαστος. Κονσερτίνα με απαστράπτουσες κοφτερές αιχμές που περιμένουν καρτερικά να σκίσουν και ν’αρπάξουν ,καθηλώνοντας τον κάθε επίδοξο δραπέτη.Αυτόν που θα τολμήσει να σκεφθεί ότι μπορεί να περάσει από πάνω του.

Ο φράχτης ήταν υπό κατασκευή επί χρόνια.Μόλις τελείωσε….Είναι το μόνο έργο το οποίο δεν διαφημίστηκε από τα ΜΜΕ και τους πολύχρωμους κουμανταδόρους…Το μόνο έργο που δεν του έκαναν εγκαίνια,δεξιώσεις,κορδέλες .Δεν του απήγγειλαν ποιήματα και φαιδρά λογίδρια.

Ο φράχτης είναι state of the art technology βασισμένος σε καινοτόμες ιδέες και χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ..Είναι έργο πολυδιάστατο..Πρωτίστως απαραίτητο για τους ξένους και καθόλου χρήσιμο για τους αυτόχθονες.

Ο φράχτης είναι οικονομικός.Σου απαγορεύει να ταξιδέψεις έξω από αυτόν για αναψυχή,σπουδές,θεραπεία.Που να πας όταν με 350 € μηνιάτικο δεν μπορείς ούτε το σώμα σου να συντηρήσεις;Οι αεροπορικές εταιρείες low cost φαντάζουν μακρινό όνειρο.Ήδη είναι πανάκριβες για τους αυτόχθονες.Η δε διαμονή οπουδήποτε αλλού εκτός από το πατρικό σου ,είναι απαγορευμένος καρπός.Τα 17 εκατομμύρια ξένων τουριστών ήρθανε…κανείς δεν μας ανακοίνωσε πόσοι αυτόχθονες κατάφεραν να επισκεφθούν την Εσπερία…αυτοί που το κατάφεραν μάλλον θα συμπεριλήφθηκαν στις στατιστικές των άλλων χωρών.

Κεσάτια στους σταθμούς διοδίων ανά την επικράτεια….-«Και που να δείτε το βράδυ,νέκρα,φοβάμαι να καθίσω στο πόστο μου» απαντά σε ερώτησή μου, η υπάλληλος των διοδίων μεταξύ Λαμίας και Λάρισας.Εθνικές οδοί βγαλμένοι από ταινία τύπου MAD-MAX….Φοβάσαι ότι στην επόμενη στροφή θα συμβεί το αναπάντεχο.Να σε σκοτώσουν για να σου πάρουν τη βενζίνη ή να πέσεις στο κενό ,σε κάποιον τεράστιο κρατήρα του δρόμου ,ως συνέπεια πυρηνικής έκρηξης (τύπου «ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ»). «Να μην ταξιδεύετε» θα είναι ίσως η επόμενη φωτεινή επιγραφή που θα συναντήσω,σκέφτηκα.Απόλυτα λογική συμβουλή,όταν το κόστος διαδρομής Αθήνα-Θεσσαλονίκη ανταγωνίζεται αυτό ενός μικρού γαμήλιου ταξιδιού.Δεν θα ξαναπαντρευτώ …μάλλον.Που να ξαναταξιδεύεις τώρα…

Ο φράχτης είναι πλέον κομμάτι της ζωής μας.Κομμάτι της ψυχής μας.Καταθλιπτική διαπίστωση ανικανότητας για αντίδραση σε οτιδήποτε μας ενοχλεί.Στωική αντιμετώπιση πεινασμένου σκύλου που τον καταβρέχουν,τον κλοτσούν,τον χλευάζουν κρατώντας στο χέρι τους ένα ελεεινό κόκκαλο,υποσχόμενοι με τη στάση τους ότι στο τέλος ΙΣΩΣ να του το πετάξουν. ΙΣΩΣ να γλυτώσει ακόμη μια μέρα το θάνατο…μέχρι το επόμενο κατάβρεγμα ..μέχρι τον επόμενο χλευασμό…μέχρι το επόμενο ελεεινό,σαπισμένο κόκκαλο.

Ο φράχτης είναι στις καρδιές μας.Μας χώρισε κι ας νομίζαμε πως δεν υπάρχει.Μας έδωσε νέα υπόσταση σε νέα μαντριά.Όχι μόνο μας χρωστάγανε,όχι μόνο μας πήραν και το βόδι, αλλά μας εγκατέστησαν και τον new technology φράχτη.

Ο φράχτης είναι στο μυαλό μας.Αγκιλώνει και σκίζει κάθε παραγωγική σκέψη για το αύριο, που προσπαθεί μέσα από τις συνάψεις του εγκεφάλου να εκφραστεί.Άλλοθι ανικάνων και σταυρός μαρτυρίου ανησύχων.Ηλεκτροφόρος εννίοτε,κατακαίει τα πάντα στο νου,μέχρι τελικής αποτέφρωσης και ουράνιας γαλήνης.Σαν Alzheimer σε τελική φάση.

Ζείστε με το φράχτη.Μην αντιδράτε στο φράχτη.Αποδεχτείτε το φράχτη.Αγαπήστε το φράχτη…κι αυτός θα σας χωρίζει για πάντα.Συνεχώς υποσχόμενος την αιώνια διχόνοια και απομόνωση. Την ουράνια γαλήνη των βασανισμένων ισοβιτών.Αμήν.
Ιωάννης Κ“

πηγή:

Ο ΦΡΑΧΤΗΣ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

marathon addict uk

The Highs and Lows of a Marathon Addict

Υπέρβαση

Όλη η αλήθεια για το τι μπορεί να καταφέρει ο άνθρωπος

Ακαδημία Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών

Εκπαίδευση στη χρήση αρχαίας, μεσαιωνικής και αναγεννησιακής σπαθασκίας, καθώς και εκπαίδευση στο μοντέρνο άθλημα της ξιφασκίας.

Βιβλιαράκι

Η προσωπική μου βιβλιοθήκη

OSINT

Mister X - Experienced in OSINT and military analysis. Authors of Spanish weaponry in Yemen. También en español.

MyDistanceLog

Έμψυχον και αεικίνητον

HelMilBooks

Hellenic Military Books

Panos Maltezos Blog

Μια διαδρομή ζωής

Olympic Solution

Η λύση στη κρίση

Ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών

Εκμάθηση γλωσσών στον χώρο σας

TA NEA online

Ειδήσεις από την Κύπρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Πόντος και Αριστερά

....... 'μώ τον νόμο σ' !

Συμβουλές Μάρκετινγκ

Αναπτύξτε έξυπνα την επιχείρησή σας

Feltor's Blog

Ανθολογία ιδεών, κειμένων και ενημέρωση

ΜΕΤΩΠΟ ΟΧΙ

Μέτωπο ενάντια στη διαφθορά, για την ουσιαστική αλλαγή του πολιτικού και πολιτιστικού σκηνικού

%d bloggers like this: