Τι προβλήματα αντιμετωπίζει ένας ξένος όταν θέλει να έρθει για διακοπές στην Ελλάδα.

Από χθες έχω καταλάβει γιατί η Ελλάδα δεν θεωρείται σοβαρός τουριστικός προορισμός από κανένα μεγάλο πρακτορείο. Ναι μεν έρχονται εκατομμύρια τουρίστες, αλλά οι περισσότεροι έρχονται με πακέτα που περιλαμβάνουν τα εισιτήρια και τη διαμονή. Οποιοσδήποτε θελήσει να ξεφύγει από αυτό, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα να βλαστημήσει την ώρα και τη στιγμή που αποφάσισε να κάνει διακοπές στην Ελλάδα.

Όπως και κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος θέλω να περάσω τις περισσότερες μέρες στην Ζάκυνθο όπου είναι το πατρικό μου. Μια και θέλω όμως να πάω και διακοπές σε κάποιο άλλο νησί, αποφασίσαμε με την κοπέλα μου να πάμε στη Μύκονο για να δούμε και γνωστούς που κατάγονται από εκεί. Το ιδανικό σενάριο ήταν να μην κλείσω εισιτήρια μετ’ επιστροφής, αλλά δύο μονής διαδρομής, είτε προς/από Ζάκυνθο είτε προς/από Μύκονο.

Ναυάγιο, Ζάκυνθος © gozakynthos.gr

Μετά από αρκετές ημέρες που έψαχνα διάφορους συνδυασμούς, αδυνατώντας να βρω εισιτήριο μονής διαδρομής που να είναι κάτω από €270, κλείσαμε τελικά για Λονδίνο-Αθήνα μέσω Στοκχόλμης με €180.

Ψάχνοντας λοιπόν να δούμε τι συνδυασμό θα ακολουθήσουμε, αρχίσαμε να κοιτάμε εισιτήρια πλοίων και ΚΤΕΛ και πληροφορίες για ενοικίαση αυτοκινήτου. Και τότε ανακάλυψα τα εξής:

α) δεν υπάρχει κάποιο καλό android app (η μεγαλύτερη πλέον αγορά στα smartphones/για iphone δεν ξέρω) όπου να μπορείς να κλείσεις εισιτήρια πλοίου για την Ελλάδα. Προφανώς, υπάρχουν σχετικές ιστοσελίδες (και ευτυχώς δηλαδή), αλλά σόρρυ, δεν είναι αρκετό όταν θες να είσαι ανταγωνιστικός προορισμός.

β) δεν έχεις δυνατότητα να κλείσεις μέσω ίντερνετ εισιτήρια με το ΚΤΕΛ Ζακύνθου (έναν από τους πιο δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς).

γ) δεν υπάρχουν ιστοσελίδες για τα ελληνικά αεροδρόμια, όπως έχουν τα περισσότερα τουριστικά αεροδρόμια στον κόσμο, με πληφορορίες για μετακινήσεις προς/από αεροδρόμιο, κόστη, γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτου, αεροπορικές που πετάνε εκεί κλπ.

Και κάτι που θυμάμαι από την Ζάκυνθο:

τουρίστες μέσα στον ήλιο, στους 40 βαθμούς, να περιμένουν το αστικό λεωφορείο σε μια στάση που γράφει λάθος δρομολόγια σε σημείο που η αναμονή φτάνει να είναι μισή ώρα. Μόνη εναλλακτική είναι τα ταξί που για μια διαδρομή 10′ μπορούν να χρεώσουν €20.

Επιμύθιο: είμαστε απλά τυχεροί. Τυχεροί που έχουμε ακόμα τουρισμό. Και το οφείλουμε αποκλειστικά στη φυσική ομορφιά της Ελλάδας και στο φαγητό. Σε ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Εγώ προφανώς και θα έρθω στην Ελλάδα, αλλά αν ήμουν ξένος και ήθελα να εξερευνήσω μια χώρα μόνος μου και όχι μέσω πρακτορείου, θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να διαλέξω μια αντίστοιχη μεσογειακή χώρα, πχ Τουρκία, Τυνησία, Ισπανία.

πηγή: http://stefivos.com/ti-provlimata-antimetwpizei-enas-ksenos-diakopes-ellada/

Τι προβλήματα αντιμετωπίζει ένας ξένος όταν θέλει να έρθει για διακοπές στην Ελλάδα. | stefanos livos.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

marathon addict uk

The Highs and Lows of a Marathon Addict

Υπέρβαση

Όλη η αλήθεια για το τι μπορεί να καταφέρει ο άνθρωπος

Ακαδημία Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών

Εκπαίδευση στη χρήση αρχαίας, μεσαιωνικής και αναγεννησιακής σπαθασκίας, καθώς και εκπαίδευση στο μοντέρνο άθλημα της ξιφασκίας.

Βιβλιαράκι

Η προσωπική μου βιβλιοθήκη

OSINT

Mister X - Experienced in OSINT and military analysis. Authors of Spanish weaponry in Yemen. También en español.

MyDistanceLog

Έμψυχον και αεικίνητον

HelMilBooks

Hellenic Military Books

Panos Maltezos Blog

Μια διαδρομή ζωής

Olympic Solution

Η λύση στη κρίση

Ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών

Εκμάθηση γλωσσών στον χώρο σας

TA NEA online

Ειδήσεις από την Κύπρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Πόντος και Αριστερά

....... 'μώ τον νόμο σ' !

Συμβουλές Μάρκετινγκ

Αναπτύξτε έξυπνα την επιχείρησή σας

Feltor's Blog

Ανθολογία ιδεών, κειμένων και ενημέρωση

ΜΕΤΩΠΟ ΟΧΙ

Μέτωπο ενάντια στη διαφθορά, για την ουσιαστική αλλαγή του πολιτικού και πολιτιστικού σκηνικού

%d bloggers like this: