Ποδηλατικές διαδρομές στην Αθήνα

Guerciotti Auriga: Budget racerΦανταστείτε για λίγο την Αθήνα να είχε υποδομές για τους ποδηλάτες, να υπήρχαν ποδηλατοδρόμοι σε όλο το μήκος και πλάτος του λεκανοπέδιου, φανάρια ακόμα και οργανωμένο παρκινγκ, έτσι όλο και περισσότεροι Αθηναίοι θα χρησιμοποιούσαν για τις καθημερινές τους μετακινήσεις το ποδήλατο. Ο βασικότερος λόγος που αφήνουμε το ποδήλατο σπίτι μας είναι ο φόβος, και όταν γράφω ο φόβος εννοώ ότι είναι αρκετά επικίνδυνο να βγεις στους δρόμους με όλους αυτούς τους  οδηγούς που νομίζουν πως βρίσκονται σε πίστα. 
Μη νομίζετε πως δεν υπάρχουν ποδηλατικές διαδρομές στην Αθήνα… υπάρχουν αλλά δυστυχώς είναι πολύ λίγες και μικρές για να εξυπηρετήσουν τους πιστούς οπαδούς του ποδηλάτου. 

Δείτε παρακάτω: 

1) Στον διαδημοτικό ποδηλατόδρομο στα Β.Π. Ξεκινάτε από το Ψυχικό (ΑΒ Βασιλόπουλος), και τις οδούς Αγ. Δημητρίου, Διαμαντίδου, 25ης Μαρτίου, Πριγκιπίσσης Ελένης και Κοκκώνη. Συνεχίζετε εκτός ποδηλατοδρόμου στον παράδρομο της Κηφισίας μέχρι τον κεντρικό πεζόδρομο του Χαλανδρίου. Στο κέντρο του Χαλανδρίου (οδός Δάσους) μπαίνετε ξανά στον ποδηλατόδρομο μέχρι τη Νέα Ερυθραία. Το τμήμα των Μελισσίων δεν έχει κατασκευαστεί, γιατί καταψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο.

2) Στην Πολυτεχνειούπολη (ποδηλατόδρομος μήκους 4 χλμ.).

3) Στο Άλσος Συγγρού Κηφισιάς. 

4) Στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης στο Ίλιον.

5) Στο Τατόι. Στα πρώην βασιλικά κτήματα.

6) Στην Πάρνηθα. Αφήστε το αμάξι στην περιοχή της Αγίας Τριάδας και συνεχίστε με ποδήλατο. Περάστε τις μπάρες και κάντε τον κύκλο της κορυφής.

7) Στον Υμηττό. Αφήνετε το Ι.Χ. στα νεκροταφεία Παπάγου και συνεχίζετε με ποδήλατο, για να γλιτώσετε τη μεγάλη ανηφόρα, ή ανεβαίνετε την οδό Αναστάσεως. Αν θέλετε εύκολη διαδρομή με επίπεδη άσφαλτο (2-3 χλμ.), μετά τα νεκροταφεία στη διασταύρωση κάνετε αριστερά. Αν κάνετε δεξιά, ο δρόμος διακλαδώνεται. Αριστερά φτάνει στην κορυφή του Υμηττού περνώντας από τη Mονή Αστερίου, ενώ δεξιά συναντάτε το παρατηρητήριο με θέα σε όλο το λεκανοπέδιο και το αναψυκτήριο της Καλοπούλας για μια στάση μέσα στο δάσος. Σε Υμηττό και Πάρνηθα υπάρχουν πολλές χωμάτινες διαδρομές, μέτριας ή μεγάλης δυσκολίας. Εφοδιαστείτε με χάρτες και χαράξτε πορεία. 

8) Στην παραλιακή ζώνη. Από το Φάληρο μέχρι τη Γλυφάδα, αφήνοντας την Ποσειδώνος και ακολουθώντας την παραθαλάσσια διαδρομή,  μέχρι και Βούλα (μέχρι τη στροφή για Καβούρι)

9) Στην Καλλιθέα. Από το σταθμό του ΗΣΑΠ ακολουθήστε τον πεζόδρομο της Πατρ. Γρηγορίου και στρίψτε αριστερά στην οδό Φορνέζη. Στο τέρμα της θα βρείτε το ποτάμι, από όπου ξεκινά ο ποδηλατόδρομος του Μοσχάτου (οδός Σαλαμίνος – Ιλισού). Συνεχίστε επί της Ιλισού και μετά το τέλος του ποδηλατοδρόμου. Στρίψτε αριστερά, περάστε το γεφυράκι και, 300 μ. μετά τη συμβολή με τη Θησέως, θα συναντήσετε την υπόγεια διάβαση, που βγάζει στην παραλία.

 

πηγή: Let’s cycle: Ποδηλατικές διαδρομές.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

marathon addict uk

The Highs and Lows of a Marathon Addict

Υπέρβαση

Όλη η αλήθεια για το τι μπορεί να καταφέρει ο άνθρωπος

Ακαδημία Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών

Εκπαίδευση στη χρήση αρχαίας, μεσαιωνικής και αναγεννησιακής σπαθασκίας, καθώς και εκπαίδευση στο μοντέρνο άθλημα της ξιφασκίας.

Βιβλιαράκι

Η προσωπική μου βιβλιοθήκη

OSINT

Mister X - Experienced in OSINT and military analysis. Authors of Spanish weaponry in Yemen. También en español.

MyDistanceLog

Έμψυχον και αεικίνητον

MilitaryDecisiongr

Η Στρατιωτική Διαδικασία Λήψης Απόφασης και η χρήση της από τις Επιχειρήσεις και τους Οργανισμούς Ασφαλείας

Panos Maltezos Blog

Μια διαδρομή ζωής

Olympic Solution

Η λύση στη κρίση

Ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών

Εκμάθηση γλωσσών στον χώρο σας

TA NEA online

Ειδήσεις από την Κύπρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Πόντος και Αριστερά

....... 'μώ τον νόμο σ' !

Συμβουλές Μάρκετινγκ

Αναπτύξτε έξυπνα την επιχείρησή σας

Feltor's Blog

Ανθολογία ιδεών, κειμένων και ενημέρωση

ΜΕΤΩΠΟ ΟΧΙ

Μέτωπο ενάντια στη διαφθορά, για την ουσιαστική αλλαγή του πολιτικού και πολιτιστικού σκηνικού

%d bloggers like this: