Kadjar vs Qashqai

Το νέο Renault Kadjar, το οποίο είναι αδελφό μοντέλο με το Nissan Qashqai έχει στόχο να «κλέψει» από τη λάμψη του. Που διαφοροποιείται και… μπορεί να τα καταφέρει;

Το Kadjar είναι η απάντηση της Renault στο εμπορικό κρεσέντο του Nissan Qashqai. Στην πραγματικότητα τα δύο μοντέλα είναι «αδελφά», αφού μοιράζονται την ίδια CMF-CD πλατφόρμα και τεχνολογία, την ίδια γκάμα κινητήρων και τα περισσότερα μηχανικά μέρη σαν αποτέλεσμα της συνεργασίας Renault-Nissan. Ωστόσο, για να διαφοροποιηθεί από το Qashqai, τα περισσότερα από ό,τι βλέπεις και αγγίζεις στο Kadjar είναι διαφορετικά. Σίγουρα πάντως παράξενο και διαφορετικό είναι το όνομα, το οποίο σύμφωνα με τους Γάλλους προέρχεται από τις λέξεις «quad» και «jaillir» και σημαίνει κάτι σε «γρήγορη ανάδυση».

 

 

 

 

Η σχεδίαση της καμπίνας στο Renault Kadjar διαφέρει στη σχεδίαση σε σχέση με το Qashqai. Ξεχωρίζει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, που μπορεί να διαμορφωθεί σε χρώματα και στοιχεία ανάλογα με τα γούστα, όπως και η 7 ιντσών οθόνη στην κεντρική κονσόλα που θυμίζει tablet σε λειτουργία και διαθέτει συνδεσιμότητα με δυνατότητες εξατομίκευσης. Ποιοτικά, έπειτα, το Kadjar πείθει σε μεγάλο βαθμό, αλλά οι κορυφαίες εκδόσεις του
Qashqai δείχνουν πιο πολυτελείς χάρη στο φινίρισμα λάκας γύρω από την κεντρική κονσόλα, ενώ πιο ομοιόμορφη είναι η επιλογή των πλαστικών.

 

 

 

To Renault Kadjar είναι διαθέσιμο με έναν κινητήρα βενζίνης (1,2 TCe 130) και δύο diesel (1,5 dCi 110 και 1,6 dCi 130). O πρώτος είναι γνωστός από το Qashqai, αλλά εδώ αποδίδει 130 άλογα (αντί 115) με 205 Nm ροπής στις 2.000 σ.α.λ. Τα 15 παραπάνω άλογα σύμφωνα με τη Renault καθιστούν την συγκεκριμένη έκδοση λίγο πιο σβέλτη από την αντίστοιχη του Qashqai, αλλά με ίδια κατανάλωση 5,6 λτ./100 χλμ.. Ο diesel 1,5 dCi 110 με τα 110 άλογα και τα 260 Nm ροπής στις 1.750 σ.α.λ. έχει αντίστοιχες τιμές κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων με του Qashqai (3,8 λτ./100 χλμ.-99 γρ.CO2/χλμ. Στην έκδοση αυτή όμως το Kadjar προσφέρει ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC. Τέλος, ο κορυφαίος 1,6 dCi με τα 130 άλογα και τα 320 Nm ροπής καίει 4,3 λτ./100 χλμ. (4,4 λτ./100 χλμ. στο Qashqai) και είναι ο μόνος, που συνδυάζεται με την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση All Mode 4X4i, του Qashqai. Το ιαπωνικό μοντέλο σε αυτή την έκδοση μπορεί να συνδυαστεί και με αυτόματο κιβώτιο CVT, κάτι που δεν είναι δυνατό στο Kadjar.

Μπορεί να τα καταφέρει;

Διαβάστε περισσότερα στο

Source: Kadjar vs Qashqai

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

marathon addict uk

The Highs and Lows of a Marathon Addict

Υπέρβαση

Όλη η αλήθεια για το τι μπορεί να καταφέρει ο άνθρωπος

Ακαδημία Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών

Εκπαίδευση στη χρήση αρχαίας, μεσαιωνικής και αναγεννησιακής σπαθασκίας, καθώς και εκπαίδευση στο μοντέρνο άθλημα της ξιφασκίας.

Βιβλιαράκι

Η προσωπική μου βιβλιοθήκη

OSINT

Mister X - Experienced in OSINT and military analysis. Authors of Spanish weaponry in Yemen. También en español.

MyDistanceLog

Έμψυχον και αεικίνητον

HelMilBooks

Hellenic Military Books

Panos Maltezos Blog

Μια διαδρομή ζωής

Olympic Solution

Η λύση στη κρίση

Ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών

Εκμάθηση γλωσσών στον χώρο σας

TA NEA online

Ειδήσεις από την Κύπρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Πόντος και Αριστερά

....... 'μώ τον νόμο σ' !

Συμβουλές Μάρκετινγκ

Αναπτύξτε έξυπνα την επιχείρησή σας

Feltor's Blog

Ανθολογία ιδεών, κειμένων και ενημέρωση

ΜΕΤΩΠΟ ΟΧΙ

Μέτωπο ενάντια στη διαφθορά, για την ουσιαστική αλλαγή του πολιτικού και πολιτιστικού σκηνικού

%d bloggers like this: