Παλιά ρούχα: 20 λόγοι για να μη τα πετάξετε

Λίγο οι ελκυστικές διαφημίσεις ρούχων, λίγο τα trendy στυλ που σήμερα είναι και αύριο δεν είναι, λίγο το αμετανόητο πείσμα μας να αγοράζουμε κάθε τρεις και λίγο ρούχα, λίγο η καταναλωτική μανία που μας πιάνει την περίοδο των εκπτώσεων μας οδηγούν σε αχρείαστες αγορές, που συνήθως καταλήγουν στα άδυτα… της ντουλάπας μέχρι να «μετακομίσουν» στον πλησιέστερο κάδο απορριμμάτων.

«Μα τι να τα κάνω, αφού δεν μου χρειάζονται πλέον;». Να τα χαρίσεις, είναι η απάντηση. Όσο για το «πού να τα δώσω» το οποίο έπεται, οι επιλογές είναι δεκάδες και περιλαμβάνουν απόφιλανθρωπικές οργανώσεις και σωματεία, μέχρι παζάρια και vintage shops. Τι περιμένετε λοιπόν; Το τέλος του καλοκαιριού σηματοδοτεί την αντίστροφή μέτρηση για το «μεγάλο ξεκαθάρισμα» και τα παλιά ρούχα της ντουλάπας μας είναι οι πρώτοι στόχοι. Εσείς πού θα τα δώσετε;

* Στο Patari.gr, το νέο site online δωρεάν αγγελιών για μεταχειρισμένα ρούχα -και όχι μόνο. Εκεί μπορείτε να αγοράσετε και να πουλήσετε μεταχειρισμένα ρούχα για άνδρες, γυναίκες και παιδιά κάθε ηλικίας, παπούτσια, κοσμήματα και ρολόγια σε σούπερ χαμηλές τιμές! Απλά κάντε κλικ στοwww.patari.gr.

* Στην διεθνή οργάνωση της Καθολικής Εκκλησίας με την ονομασία Κάριτας στην πλατεία Βάθη (Καποδιστρίου 52, τηλ: 210 52 47 879).

* Στον πρώτο όροφο στο Στέκι Μεταναστών, πενήντα μέτρα από την πλατεία Εξαρχείων (Τσαμάδου 50, τηλ: 2103813928).

* Στους Γιατρούς του Κόσμου, οι οποίοι δέχονται και παιδικά ρούχα, αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση. Ο χώρος που δέχεται τα ρούχα είναι στην Σαπφούς 12, κοντά στην πλατεία Κουμουνδούρου. Τηλ: 2103213150.

* Στο Χαμόγελο του Παιδιού για παιδικά ρούχα, τα οποία μπορείτε να πάτε σε κάποιο από τα σπίτια φιλοξενίας σε όλη την Αττική. Δείτε τις διευθύνσεις τους εδώ.

* Επίσης για παιδικά ρούχα, στο Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιών και Οικογένειας, το οποίο ιδρύθηκε το 1997 από την Κοινωνική και Εκπαιδευτική Δράση (μη κυβερνητική οργάνωση), η οποία αποφάσισε να αφιερώσει τη δουλειά της στα κοινωνικά αποκλεισμένα παιδιά (παιδιά του δρόμου), παιδιά που ανήκουν σε φυλετικές, εθνικές, θρησκευτικές μειονότητες, καθώς και σε παιδιά που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά, οικογενειακά προβλήματα, αλλά και προβλήματα ρατσισμού και περιθωριοποίησης (Αρίστωνος 6-8, Κολωνός, τηλ: 2105239402).

* Στο Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, το οποίο έχει ανάγκη κυρίως από ρούχα (παιδικά, γυναικεία, ανδρικά), σεντόνια και παπλώματα. Δέχεται καθημερινά προσφορές από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα στην οδό Πειραιώς 35. Τηλέφωνο: 2105239465 και 2105246516.

* Στην ομάδα Peto, πρώην ναρκομανών, η οποία δέχεται οτιδήποτε δεν λειτουργεί ή δεν χρειάζεστε, μεταξύ των οποίων και ρούχα. Λειτουργεί παράρτημα στην Καλλιθέα (Σοφοκλέους 256 και στο Κορωπί (21 χιλιόμετρο Αθηνών – Λαυρίου), τα οποίο δέχεται καθημερινά τις προσφορές σας. Τηλ: 210 66 25 096.

* Στην Διεθνή Εταιρεία Στήριξης Οικογένειας Φροντίδα, η οποία ιδρύθηκε το 2004 για να αντιμετωπίσει οικογενειακά προβλήματα όπως ενδοοικογενειακή βία, κακοποίηση γυναικών και παράνομη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων (Μεσσηνία 3, Αμπελόκηποι. Τηλ: 8103496).

* Στα Παιδιά του Δρόμου, ένα σπίτι που φιλοξενεί και βοηθά φτωχά παιδιά και οικογένειες από όλον τον κόσμο. Δέχονται τα πάντα, αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση, μεταξύ των οποίων και ρούχα για παιδιά και ενήλικες. Βρίσκονται στην Αρίστωνος 6-8, στο Μεταξουργείο και δέχονται προσφορές καθημερινά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Τηλ: 2105239402 και 5221149.

* Στην Τράπεζα Ειδών Πρώτης Ανάγκης του Θεόφιλου, μια οργάνωση η οποία τα στέλνει σε πολύτεκνες οικογένειες των ορεινών, παραμεθόριων και νησιωτικών περιοχών της Ελλάδας. Δέχονται προσφορές καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, στα κεντρικά γραφεία τους, στην οδό Παπαφλέσσα 9 στο Γαλάτσι. Τηλ: 2108828501.

* Στο χαριστικό παζάρι του Σπόρου, όπου γίνεται ένα «πάρε – δώσε» χωρίς χρήματα και αποκτούν αξία πράγματα αχρησιμοποίητα αλλά όχι άχρηστα. Μεταξύ αυτών και ρούχα. Φέρνετε ρούχα ή οτιδήποτε δεν χρειάζεστε και παίρνετε ότι σας είναι χρήσιμο, χωρίς χρηματικό αντάλλαγμα. Το χαριστικό παζάρι λειτουργεί με βάρδιες τις ώρες 11:30-15:00 και 17:30-20:30, πλην της Δευτέρας και του Σαββάτου στην γωνία Ζωοδόχου Πηγής και Ερεσσού στα Εξάρχεια.

* Στο Ελληνικό Κέντρο για την Ψυχική Υγεία και Θεραπεία του Παιδιού και της Οικογένειας – γνωστό ως «Το Περιβολάκι», το οποίο από τον Σεπτέμβριο θα δέχεται κανονικά τα παλιά σας ρούχα, παιδικά, γυναικεία ή ανδρικά. Τα έσοδα από την πώληση των ρούχων που προσφέρετε πηγαίνουν σε προγράμματα που στηρίζουν παιδιά με ψυχικά τραύματα. Αν έχετε λίγα ρούχα, περάστε να τα αφήσετε στην οδό Ύδρας 25 στο Χαλάνδρι (210 6831705), ενώ για μεγαλύτερες ποσότητες ρούχων επικοινωνήστε μαζί τους για να σας στείλουν σχολικό.

* Στον Πράσινο Γάτο μπορείτε να αφήσετε όσα ρούχα δεν σας χρειάζονται έναντι συμβολικού αντιτίμου που παίρνετε, αλλά και να αγοράσετε άλλα είδη σε προνομιακές τιμές. Ο «Γάτος» τροφοδοτεί συνεχώς οργανώσεις αστέγων, όπως η «Κλίμακα», ενώ συνεργάζεται με βιοτεχνία στα Καμίνια η οποία φτιάχνει στουπιά από ανακυκλωμένα υφάσματα. Οι προσφορές ρούχων θα λειτουργήσουν από τα μέσα Σεπτέμβρη και κατόπιν συνεννόησης με την υπεύθυνη κ. Σοφία Φιλέρη. (Ιπποκράτους 142, τηλ: 6979178257)

* Στο Ξεμπλογκάρισμα, μια οργάνωση που ξεκίνησε από bloggers και συγκεντρώνει γυναικεία και παιδικά ρούχα για τους κρατούμενους των φυλακών της Θήβας. Όσοι θέλετε να προσφέρετε ρούχα μπορείτε να στείλετε mail στο xeblogarisma@gmail.com.

* Στους κάδους ανακύκλωσης της HUMANA σε περισσότερα από 250 σημεία σε όλη την Αττική. Ο οργανισμός στοχεύει στην προώθηση αναπτυξιακών προγραμμάτων στην Αφρική και προωθεί 150 προγράμματα βοήθειας μεταξύ των οποίων οικοδόμηση σχολείων και νοσοκομείων, προγράμματα εκπαίδευσης και βοήθεια για τα παιδιά.

* Στο Xariseto.gr μια ιστοσελίδα που έχει βασικό στόχο να μειωθεί ο όγκος των χρήσιμων αντικειμένων που καταλήγουν στις χωματερές – μεταξύ των οποίων και ρούχα. Εδώ μπορείτε να εγγραφείτε ως μέλη δωρεάν και να χαρίσετε ή και να ανταλλάξετε οτιδήποτε μεταχειρισμένο, αρκεί να βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

* Στο Freecycle.Org εισάγετε το όνομα της πόλης που βρίσκεστε (το link για την Αθήνα είναι αυτό), κάνετε εγγραφή, στέλνετε μήνυμα, σας απαντούν οι ενδιαφερόμενοι, κλείνετε ραντεβού, δίνετε/παίρνετε αντικείμενα και that’s all folks! Ό,τι αλλάζει χέρια μέσω του Freecycle είναι δωρεάν, νόμιμο και κατάλληλο για κάθε ηλικία.

* Στο Tzaba.gr, το οποίο το οποίο λειτουργεί με την ίδια λογική με το xariseto και σας ενημερώνει για οτιδήποτε χαρίζεται ή ανταλλάσσεται και στο οποίο μπορείτε να χαρίσετε ή να ανταλλάξετε μεταξύ άλλων και τα παλιά σας ρούχα. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι μια δωρεάν εγγραφή στο site.

* Στο Troc – retro ντύσιμο (Δημ. Σούτσου, 39, Πλατεία Μαβίλη, 2106442520), κατάστημα ρούχων το οποίο δέχεται παλαιά ρούχα και άλλα δικά σας αντικείμενα, τα οποία αφήνετε παρακαταθήκη αφού συμφωνήσετε με την ιδιοκτήτρια.

* Στα Swap not Shop πάρτι που διοργανώνονται σε διάφορους χώρους εντός και εκτός Αθήνας (το τελευταίο πραγματοποιήθηκαν στο Six Dogs στην Αβραμιώτου ). Και γνωρίζετε κόσμο, και μοιράζεστε (καθαρά) ρούχα και βρίσκετε καινούργια… μεταχειρισμένα από άλλους. Μια χαρά.

Source: ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ | Παλιά ρούχα: 20 λόγοι για να μη τα πετάξετε

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

marathon addict uk

The Highs and Lows of a Marathon Addict

Υπέρβαση

Όλη η αλήθεια για το τι μπορεί να καταφέρει ο άνθρωπος

Ακαδημία Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών

Εκπαίδευση στη χρήση αρχαίας, μεσαιωνικής και αναγεννησιακής σπαθασκίας, καθώς και εκπαίδευση στο μοντέρνο άθλημα της ξιφασκίας.

Βιβλιαράκι

Η προσωπική μου βιβλιοθήκη

OSINT

Mister X - Experienced in OSINT and military analysis. Authors of Spanish weaponry in Yemen. También en español.

MyDistanceLog

Έμψυχον και αεικίνητον

HelMilBooks

Hellenic Military Books

Panos Maltezos Blog

Μια διαδρομή ζωής

Olympic Solution

Η λύση στη κρίση

Ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών

Εκμάθηση γλωσσών στον χώρο σας

TA NEA online

Ειδήσεις από την Κύπρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Πόντος και Αριστερά

....... 'μώ τον νόμο σ' !

Συμβουλές Μάρκετινγκ

Αναπτύξτε έξυπνα την επιχείρησή σας

Feltor's Blog

Ανθολογία ιδεών, κειμένων και ενημέρωση

ΜΕΤΩΠΟ ΟΧΙ

Μέτωπο ενάντια στη διαφθορά, για την ουσιαστική αλλαγή του πολιτικού και πολιτιστικού σκηνικού

%d bloggers like this: