Ελλάδα 4 νησιά που… πας με τα πόδια!

Μια χώρα γεμάτη πολυμορφία, παράξενα σημεία σε βουνό και θάλασσα και εντυπωσιακά τοπία, δε θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει στη λίστα των ιδιαιτεροτήτων της νησιά στα οποία πας κυριολεκτικά με τα πόδια! Τέσσερα από τα χιλιάδες νησιά της Ελλάδας «την είδαν αλλιώς» και έχουν δρόμους που τα συνδέουν με τη στεριά, παρακάμπτοντας τα θαλασσινά ταξίδια.

Λευκάδα
Με εύκολη πρόσβαση, έντονα ορεινή προσωπικότητα, εκπληκτικές και βραβευμένες παραλίες, αξιόλογα μεσόγεια χωριά και καταπράσινη ενδοχώρα, η Λευκάδα κερδίζει μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους δημοφιλέστερους καλοκαιρινούς προορισμούς του Ιονίου πελάγους και όχι μόνο.
Εδώ θα βρείτε οργανωμένες παραλίες, πολύβουα θέρετρα με έντονη νυχτερινή ζωή, πολυσύχναστα αγκυροβόλια με δεκάδες σκάφη αναψυχής. Πίσω όμως από αυτό το τουριστικό σκηνικό κρύβεται ένας άλλος κόσμος, λιγότερο επιτηδευμένος, μα το ίδιο συναρπαστικός. Θα τον συναντήσετε στις απόκρυφες παραλίες, στα σμαραγδένια μικρονήσια και στην κατάφυτη ενδοχώρα. Ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα του νησιού, βέβαια, είναι ότι βρίσκεται πολύ κοντά στις ακτές του κύριου κορμού της χώρας και προσεγγίζεται εύκολα με αυτοκίνητο, παρακάμπτοντας τα θαλασσινά ταξίδια.
Δείτε περισσότερα για τη Λευκάδα, πατώντας εδώ.

Κουκουμίτσα – Βόνιτσα
Μόλις μερικές δεκάδες μέτρα ανατολικά από το λιμάνι της Βόνιτσας ποζάρει η Κουκουμίτσα ,η κατάφυτη νησίδα που συνδέεται με την απέναντι στεριά με μια πέτρινη νεόκτιστη γέφυρα. Πάνω της δεσπόζει, κρυμμένο μέσα σε θεόρατους ευκαλύπτους και κυπαρίσσια, το εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου. Ο μικρός αυτός παράδεισος είναι το σήμα-κατατεθέν της Βόνιτσας! Πηγή: http://www.gym-vonits.ait.sch.gr, Φωτο: http://www.xiromeronews.blogspot.gr
Δείτε περισσότερα για τη Βόνιτσα, πατώντας εδώ.

Αιτωλικό – Μεσολόγγι
Το Αιτωλικό, η μικρή Βενετία της Ελλάδας, όπως αποκαλούν πολλοί αυτή τη μικρή «νερούπολη», συνδέεται με τον δρόμο που έρχεται από Μεσολόγγι και συνεχίζει προς τον Αστακό, με δύο πέτρινα γεφυράκια 250 και 300 μέτρων το καθένα. Αν έρθετε από τον παλιό δρόμο στη θέση «Φοινικιά» θα δείτε ανάμεσα στις αλυκές, μέσα στα ρηχά νερά της Λιμνοθάλασσας το εκκλησάκι της «Παναγίας της Φοινικιάς», όπου ερχόταν με βάρκα για να ξαποστάσει ο Λόρδος Βύρωνας.
Δείτε περισσότερα για το Αιτωλικό, πατώντας εδώ.

Αγιος Αχίλλειος – Πρέσπες
Για να επισκεφθείτε το νησάκι του Αγίου Αχίλλειου που βρίσκεται στη Μικρή Πρέσπα, θα ακολουθήσετε την πεζογέφυρα και μετά από περπάτημα 200 μ. θα βρεθείτε στον λιμναίο οικισμό του Αγίου Αχίλλειου. Στο νησάκι ανιχνεύονται σημάδια από πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν στη ροή της ιστορίας. Βυζαντινές εκκλησίες χτισμένες με αρχαίους κίονες βρίσκονται διάσπαρτες παντού, όπως η εκκλησία του Αγίου Αχίλλειου που έκτισε ο Βασίλειος ο Βουλγαροκτόνος όταν νίκησε τον βασιλιά των Βουλγάρων Σαμουήλ. Το νησάκι είναι πολύ μικρό και περπατιέται μέσα σε μια ώρα, μια βόλτα που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χάσετε, καιρού επιτρέποντος. Στο νησάκι υπάρχει ξενώνας και ταβέρνα.
Δείτε περισσότερα για τον Αγιο Αχίλλειο, πατώντας εδώ.

 

Source: Ελλάδα 4 νησιά που… πας με τα πόδια!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Βελισάριος

Συζήτηση για την Στρατιωτική Ισχύ, υπό την ευρεία της έννοια, από την οπτική σκοπιά της Ελλάδος

marathon addict uk

The Highs and Lows of a Marathon Addict

Υπέρβαση

Όλη η αλήθεια για το τι μπορεί να καταφέρει ο άνθρωπος

Ακαδημία Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών

Εκπαίδευση στη χρήση αρχαίας, μεσαιωνικής και αναγεννησιακής σπαθασκίας, καθώς και εκπαίδευση στο μοντέρνο άθλημα της ξιφασκίας.

Βιβλιαράκι

Η προσωπική μου βιβλιοθήκη

MyDistanceLog

Έμψυχον και αεικίνητον

HelMilBooks

Hellenic Military Books

Panos Maltezos Blog

Μια διαδρομή ζωής

Olympic Solution

Η λύση στη κρίση

Ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών

Εκμάθηση γλωσσών στον χώρο σας

Πόντος και Αριστερά

....... 'μώ τον νόμο σ' !

Συμβουλές Μάρκετινγκ

Αναπτύξτε έξυπνα την επιχείρησή σας

Feltor's Blog

Ανθολογία ιδεών, κειμένων και ενημέρωση

%d bloggers like this: