Όλες οι άγνωστες λειτουργίες του Facebook Messenger 

 

H εφαρμογή αποστολής άμεσων μηνυμάτων του Facebook, γνωστή ως Facebook Messenger χρησιμοποιείται από περισσότερους από 700 εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο κάθε μήνα.

Έτσι το Facebook διαχώρισε τον Messenger από την κεντρική του εφαρμογή κι έκτοτε τον έχει εμπλουτίσει με επιπλέον λειτουργίες που τον καθιστούν ως κάτι περισσότερο από ένα app ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι πλέον μπορείτε να στείλετε ακόμα και χρήματα μέσω του Messenger.

Τι άλλο κάνει όμως ο messenger;

Κάντε δωρεάν κλήσεις και βιντεοκλήσεις μέσω Ιnternet
Μπορεί η πρωταρχική λειτουργία του Messenger να είναι η αποστολή κειμένου, αλλά δεν είναι και η μοναδική.
Πατώντας στο εικονίδιο του τηλεφώνου που βρίσκεται επάνω δεξιά στο παράθυρο του chat, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μία κλήση μέσω Internet, ενώ αν πατήσετε το εικονίδιο της κάμερας που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, μπορείτε να “εμπλακείτε” σε βιντεοκλήση με τον συνομιλητή σας. Εξυπακούεται ότι για να λειτουργήσει όλο αυτό, θα πρέπει και ο συνομιλητής σας να έχει εγκατεστημένη την εφαρμογή.

Στείλτε την τοποθεσία σας

Όταν μιλάτε με κάποιον στο Facebook Messenger, έχετε τη δυνατότητα να του στείλετε την ακριβή τοποθεσία σας ή κάποια άλλη τοποθεσία που θα θέλατε να του υποδείξετε. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτή η δυνατότητα μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη εάν προσπαθείτε να συναντηθείτε με κάποιον φίλο που δεν ξέρει ακριβώς πού βρίσκεστε ή αν θέλετε να δείξετε στον χάρτη μια τοποθεσία με άμεσο τρόπο, χωρίς να “μπλέκεστε” με τα Google Maps. Το μόνο που έχετε να κάνετε, λοιπόν, είναι να πατήσετε επάνω στο εικονίδιο με την πινέζα κάτω δεξιά, και από την οθόνη που θα εμφανιστεί να πατήσετε στα δεξιά το εικονίδιο της σαΐτας για να στείλετε την τοποθεσία σας. Αν κουνήσετε τον χάρτη με το δάχτυλό σας, θα εμφανιστεί μία πινέζα, την οποία μπορείτε να τοποθετήσετε όπου θέλετε, ώστε να υποδείξετε μια τοποθεσία διαφορετική από εκείνη όπου βρίσκεστε. Επιπλέον, θα διαπιστώσετε ότι κάτω από τον χάρτη, εμφανίζεται μια λίστα με καταγεγραμμένα σημεία ενδιαφέροντος που βρίσκονται τριγύρω σας τη δεδομένη στιγμή, όπως συμβαίνει όταν προσπαθείτε να κάνετε check-in, προκειμένου να στείλετε απευθείας την τοποθεσία με την πινέζα στο σωστό σημείο.

Στείλτε από GIF μέχρι χρήματα

Πλέον, το Messenger αποτελεί πλατφόρμα εφαρμογών από μόνο του. Αν πατήσετε το εικονίδιο με τις τρεις τελείες κάτω δεξιά, θα σας εμφανιστεί μια λίστα με εφαρμογές, η πλειοψηφία των οποίων αφορά στην εισαγωγή GIF, τη δυνατότητα δημιουργίας χειρόγραφου μηνύματος και άλλα πολλά.
Οι κάτοικοι των ΗΠΑ μπορούν ήδη μέσω μιας τέτοιας ενσωματωμένης εφαρμογής του ίδιου του Facebook να συνδεθούν με τον τραπεζικό τους λογαριασμό και να στείλουν χρήματα.

Χρησιμοποιήστε τη web εφαρμογή

Όπως θα έχετε παρατηρήσει, το chat στο desktop website του Facebook δεν δείχνει να έχει εξελιχθεί ιδιαίτερα, από τότε που είχε πρωτοπαρουσιαστεί. Εάν θέλετε να μιλάτε από τον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας κάποιες από τις δυνατότητες της mobile εφαρμογής, τότε μπορείτε να μπείτε στη διεύθυνση messenger.com και να εισέλθετε με τα στοιχεία του λογαριασμού σας στο Facebook. Από εκεί θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τη web έκδοση του Messenger, που δεν διαθέτει μεν όλες τις δυνατότητες της mobile εφαρμογής, ωστόσο χρησιμοποιεί το mobile interface και περιλαμβάνει σίγουρα περισσότερες επιλογές από την απλή desktop έκδοση. Επιπλέον, εάν εργάζεστε και θέλετε ταυτόχρονα να μιλάτε με κάποιον στο Facebook, αλλά και να μην αποσπάστε από τη συνεχή ροή νέων, η web έκδοση του Messenger μπορεί να σας φανεί χρήσιμη, διότι εστιάζει στα μηνύματα.

Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις μιας συζήτησης

Αν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν θέλετε να βλέπετε ειδοποιήσεις από μια συγκεκριμένη συζήτηση [spam, επιθυμία να μην αποσπαστείτε από τη δουλειά σας κ.λπ.], τότε μπορείτε να πραγματοποιήσετε “σίγαση” μιας συζήτησης χωρίς να αποχωρήσετε από αυτήν. Απλώς πατήστε επάνω στο όνομα του ατόμου ή του γκρουπ με το οποίο μιλάτε στο επάνω μέρος της οθόνης, και μετά πατήστε τις ειδοποιήσεις. Από εκεί θα μπορείτε να επιλέξετε σίγαση [Mute] στις ειδοποιήσεις της συζήτησης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή μέχρι να αποφασίσετε να τις ενεργοποιήσετε ξανά.

 

 

 

Source: Όλες οι άγνωστες λειτουργίες του Facebook Messenger | Newsbomb Cyprus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

marathon addict uk

The Highs and Lows of a Marathon Addict

Υπέρβαση

Όλη η αλήθεια για το τι μπορεί να καταφέρει ο άνθρωπος

Ακαδημία Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών

Εκπαίδευση στη χρήση αρχαίας, μεσαιωνικής και αναγεννησιακής σπαθασκίας, καθώς και εκπαίδευση στο μοντέρνο άθλημα της ξιφασκίας.

Βιβλιαράκι

Η προσωπική μου βιβλιοθήκη

OSINT

Mister X - Experienced in OSINT and military analysis. Authors of Spanish weaponry in Yemen. También en español.

MyDistanceLog

Έμψυχον και αεικίνητον

MilitaryDecisiongr

Η Στρατιωτική Διαδικασία Λήψης Απόφασης και η χρήση της από τις Επιχειρήσεις και τους Οργανισμούς Ασφαλείας

Panos Maltezos Blog

Μια διαδρομή ζωής

Olympic Solution

Η λύση στη κρίση

Ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών

Εκμάθηση γλωσσών στον χώρο σας

TA NEA online

Ειδήσεις από την Κύπρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Πόντος και Αριστερά

....... 'μώ τον νόμο σ' !

Συμβουλές Μάρκετινγκ

Αναπτύξτε έξυπνα την επιχείρησή σας

Feltor's Blog

Ανθολογία ιδεών, κειμένων και ενημέρωση

ΜΕΤΩΠΟ ΟΧΙ

Μέτωπο ενάντια στη διαφθορά, για την ουσιαστική αλλαγή του πολιτικού και πολιτιστικού σκηνικού

%d bloggers like this: