Είναι καλή επένδυση τα bitcoins;

Η απάντηση σχετικά με την αξία του Bitcoin ως επένδυση μάλλον θα διαφέρει αναλόγως το ποιόν ρωτήσεις.

Αυτοί που μοιράζονται το όραμα ενός τελείως αποκεντρωμένου μέλλοντος, στο οποίο η απουσία μιάς κεντρικής αρχής θα είναι το κλειδί για την αξία ενός περιουσιακού στοιχείου, θα σας πούνε πως ναι, τα bitcoins σίγουρα θα γίνουν πολύ πιό πολύτιμα στο μέλλον. Άλλοι, οι οποίοι δίνουν περισσότερη αξία και εμπιστοσύνη στις τράπεζες και τις κυβερνήσεις, θα προσπαθήσουν να σας αποτρέψουν από την επένδυση στα bitcoins.

Κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να μαντέψει αν θα είναι καλή ή όχι μία επένδυση, αλλά υπάρχουν μερικοί δοκιμασμένοι τρόποι για να προσδιοριστεί πόση αξία έχει ένα περιουσιακό στοιχείο. Ο απλούστερος τρόπος είναι να αναλογιστούμε την άνοδο του σχετικά με το δολάριο των ΗΠΑ. Πρόσφατα, η αξία του Bitcoin ανέβηκε δραστικά και μετά από μία σύντομη περίοδο προσαρμογής φαίνεται να κατασταλλάζει κοντά στα $4000… μέχρι το επόμενο άλμα. Αν είχατε επενδύσει στο ψηφιακό νόμισμα όταν άξιζε περίπου $150 πριν λίγα χρόνια, ή όταν είχε πρωτοεμφανιστεί το 2009 και άξιζε σχεδόν τίποτα σε σχέση με το δολάριο, τότε σίγουρα θα λέγατε πως είναι μια φοβερά καλή επένδσυη.

Επιπλέον, ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Bitcoin είναι πως πρόκειται να τεθούν σε κυκλοφορία συνολικά 21.000.000 νομίσματα. Αυτό σημαίνει πως λόγω ότι δεν υποκύπτει στους κανόνες του πληθωρισμού, μπορεί να μείνει σταθερά πολύτιμο ή να αυξηθεί σε αξία σχετικά με νομίσματα που μπορούν να εκδίδονται επ’αορίστου. Άλλοι λόγοι που μπορούν να υποδείξουν την αξία της επένδυσης στο δίκτυο του Βitcoin, είναι η ολοένα και αυξάνουσα δημοτικότητα του, η ασφάλεια που παρέχει στις συναλλαγές, και το γεγονός πως είναι το πρώτο νόμισμα που δημιουργήθηκε στον συνεχώς αναπτυσσόμενο κλάδο των ψηφιακών κρυπτονομισμάτων.

Υπάρχει όμως και ένα σημαντικό επιχείρημα εναντίον του. Το Bitcoin είναι γνωστό για τις μεγάλες αυξομειώσεις στην τιμή του, με ξαφνικές ανόδους και καθόδους, το οποίο το κάνει δύσκολο κάποιος να το εμπιστευθεί για πρόσκαιρα κέρδη. Η μακροχρόνια αξία του όμως, συνεχώς αυξάνεται, και για αυτούς που δεν βιάζονται να πάνε ταμείο, είναι μία πολύ καλή επενδυτική πρόταση. Βέβαια, το αν επενδύσει κάποιος όλη του την περιουσία σε ένα τόσο κυμαινόμενο περιουσιακό στοιχείο θα ήταν τουλάχιστον αφελές. Ένας καλός κανόνας είναι να μην επενδύσετε παραπάνω από όσα είσαστε διατεθειμένοι να χάσετε.

 

[…]

Source: Είναι καλή επένδυση τα bitcoins;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Βελισάριος

Συζήτηση για την Στρατιωτική Ισχύ, υπό την ευρεία της έννοια, από την οπτική σκοπιά της Ελλάδος

marathon addict uk

The Highs and Lows of a Marathon Addict

Υπέρβαση

Όλη η αλήθεια για το τι μπορεί να καταφέρει ο άνθρωπος

Ακαδημία Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών

Εκπαίδευση στη χρήση αρχαίας, μεσαιωνικής και αναγεννησιακής σπαθασκίας, καθώς και εκπαίδευση στο μοντέρνο άθλημα της ξιφασκίας.

Βιβλιαράκι

Η προσωπική μου βιβλιοθήκη

MyDistanceLog

Έμψυχον και αεικίνητον

HelMilBooks

Hellenic Military Books

Panos Maltezos Blog

Μια διαδρομή ζωής

Olympic Solution

Η λύση στη κρίση

Ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών

Εκμάθηση γλωσσών στον χώρο σας

Πόντος και Αριστερά

....... 'μώ τον νόμο σ' !

Συμβουλές Μάρκετινγκ

Αναπτύξτε έξυπνα την επιχείρησή σας

Feltor's Blog

Ανθολογία ιδεών, κειμένων και ενημέρωση

%d bloggers like this: