Αυτές είναι οι κορυφαίες δεξιότητες που αναζητούν εταιρείες και υπεύθυνοι προσλήψεων το 2019

Το LinkedIn μόλις δημοσίευσε την ετήσια λίστα με τις «Κορυφαίες Δεξιότητες», η οποία αναλύει δεδομένα από το επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο προκειμένου να προσδιοριστούν εκείνες οι δεξιότητες που χαρακτηρίζονται ταυτόχρονα από υψηλή ζήτηση και χαμηλή προσφορά.

Το γνωστό brand, το οποίο ανήκει στη Microsoft, δημοσίευσε τα σχετικά νέα με την έλευση του νέου έτους, περίοδο κατά την οποία οι εργαζόμενοι συχνά λαμβάνουν αποφάσεις για την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων και την υιοθέτηση καλύτερων επαγγελματικών συνηθειών.

Η λίστα περιλαμβάνει τόσο «σκληρές» (hard skills) όσο και «μαλακές» δεξιότητες (soft skills) – ο συγκεκριμένος όρος περιγράφει εκείνες τις δεξιότητες που δεν μπορούν να αναπαραχθούν ή να εκτελεστούν μέσω της τεχνητής νοημοσύνης. Κατά μία έννοια, οι «μαλακές» δεξιότητες είναι αυτές που οι εργαζόμενοι θα πρέπει να προσπαθήσουν να αποκτήσουν το 2019.

Ιδού οι πέντε κορυφαίες δεξιότητες για καθεμιά από τις δύο κατηγορίες, βάσει των δεδομένων που άντλησε το LinkedIn.

Πέντε κορυφαίες «μαλακές» δεξιότητες

1. Δημιουργικότητα: Μπορεί τα ρομπότ να είναι τέλεια για τη βελτιστοποίηση παλαιών ιδεών, αλλά οι οργανισμοί χρειάζονται δημιουργικούς εργαζομένους που να μπορούν να συλλαμβάνουν λύσεις.

2. Πειθώ: Το να έχεις ένα υπέροχο προϊόν, μια καταπληκτική πλατφόρμα ή μια τέλεια ιδέα δεν είναι καθόλου άσχημο· το κλειδί όμως παραμένει να πείσεις τους ανθρώπους να το αγοράσουν.

3. Συνεργασία: Καθώς τα πρότζεκτ γίνονται ολοένα και πιο πολύπλοκα και παγκόσμια στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, η αποτελεσματική συνεργασία καθίσταται ολοένα και πιο σημαντική.

4. Προσαρμοστικότητα: Ένα προσαρμοστικό μυαλό είναι ένα βασικό εργαλείο για την πλοήγηση στον σημερινό, αδιάκοπα μεταβαλλόμενο κόσμο, καθώς οι χθεσινές λύσεις δεν πρόκειται να λύσουν τα αυριανά προβλήματα.

5. Διαχείριση χρόνου: Μια διαχρονική δεξιότητα – το να μάθετε πώς να διαχειρίζεστε τον χρόνο σας θα αποτελέσει πολύτιμο εφόδιο για το υπόλοιπο της καριέρας σας.

Πέντε κορυφαίες «σκληρές» δεξιότητες

1. Υπολογιστική cloud: Καθώς ο κόσμος ωθείται προς το cloud, οι εταιρείες αναζητούν απεγνωσμένα μηχανικούς που να έχουν τις ικανότητες για να ικανοποιήσουν αυτή τη ζήτηση.

2. Τεχνητή νοημοσύνη: Από τα νευρωνικά δίκτυα μέχρι τη μηχανική μάθηση, η εποχή της τεχνητής νοημοσύνης είναι εδώ.

3. Αναλυτικός συλλογισμός: Δεδομένου ότι συγκεντρώνουν περισσότερα δεδομένα από ποτέ, οι εταιρείες «διψάνε» για επαγγελματίες που να μπορούν να λαμβάνουν έξυπνες αποφάσεις βάσει των δεδομένων αυτών.

4. Διαχείριση ανθρώπινων πόρων: Ο κόσμος έχει στραφεί από ένα μοντέλο «διοίκησης-και-ελέγχου» προς ηγέτες που να μπορούν να καθοδηγούν και να ενδυναμώνουν – μια δεξιότητα που λίγοι επαγγελματίες διαθέτουν.

5. Σχεδιασμός εμπειρίας χρήστη: Ο σχεδιασμός εμπειρίας χρήστη είναι το κλειδί για τη δημιουργία ενός ψηφιακού κόσμου που να λειτουργεί για τους ανθρώπους.

της Rachel King

 

 

Source: Αυτές είναι οι κορυφαίες δεξιότητες που αναζητούν εταιρείες και υπεύθυνοι προσλήψεων το 2019

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Βελισάριος

Συζήτηση για την Στρατιωτική Ισχύ, υπό την ευρεία της έννοια, από την οπτική σκοπιά της Ελλάδος

marathon addict uk

The Highs and Lows of a Marathon Addict

Υπέρβαση

Όλη η αλήθεια για το τι μπορεί να καταφέρει ο άνθρωπος

Ακαδημία Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών

Εκπαίδευση στη χρήση αρχαίας, μεσαιωνικής και αναγεννησιακής σπαθασκίας, καθώς και εκπαίδευση στο μοντέρνο άθλημα της ξιφασκίας.

Βιβλιαράκι

Η προσωπική μου βιβλιοθήκη

MyDistanceLog

Έμψυχον και αεικίνητον

HelMilBooks

Hellenic Military Books

Panos Maltezos Blog

Μια διαδρομή ζωής

Olympic Solution

Η λύση στη κρίση

Ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών

Εκμάθηση γλωσσών στον χώρο σας

Πόντος και Αριστερά

....... 'μώ τον νόμο σ' !

Συμβουλές Μάρκετινγκ

Αναπτύξτε έξυπνα την επιχείρησή σας

Feltor's Blog

Ανθολογία ιδεών, κειμένων και ενημέρωση

%d bloggers like this: