Πόσες πιθανότητες έχεις να κερδίσεις το Τζόκερ;

«Άχρηστα ρολόγια» Domenika – Μάνος Ξυδούς

Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;

μη γυρίσεις

Μ’ ένα όνειρο τρελό…

 

Μ’ ένα όνειρο τρελό

όνειρο απατηλό ξεκινήσαμε κι οι δυο μας και στου δρόμου τα μισά σβήσαν τ’ άστρα τα χρυσά ξαφνικά από τον ουρανό μας

Ποια μοίρα με ζηλεύει ποιο μάτι φθονερό και χάθηκε μια αγάπη προτού να τη χαρώ

σαν πλοίο που ναυάγησε σαν νούφαρο που μάδησε στης λίμνης μέσα το θολό νερό

Με ελπίδες λιγοστές έστω και απατηλές να γυρίσεις περιμένω ίσως βγει αληθινό τ’ όνειρό μου το τρελό τ’ όνειρό μου το ναυαγισμένο

Ποια μοίρα με ζηλεύει ποιο μάτι φθονερό και χάθηκε μια αγάπη προτού να τη χαρώ

σαν πλοίο που ναυάγησε σαν νούφαρο που μάδησε στης λίμνης μέσα το θολό νερό

 

 

.

Κώστας Τριανταφυλλίδης – Όνειρο Απατηλό (Original Motion Picture Soundtrack)

Πως να καταλάβεις έναν ψεύτη;

Βόλτες με θέα στην Αθήνα

Επτά φανταστικές βόλτες που αγναντεύουν την Αθήνα από ψηλά.

Το πρώτο κύμα καύσωνα πέρασε, η άνοιξη είναι και πάλι εδώ, café και ταβερνάκια επιστρέφουν πανηγυρικά στη ζωή μας την Δευτέρα 25/5. Οι συνθήκες είναι με δυο λόγια ιδανικές για να βολτάρουμε το Σαββατοκύριακο στους λόφους και τα βουνά της Αθήνας, απολαμβάνοντας πανοραμική θέα αφ’ υψηλού και σταματώντας εδώ κι εκεί για πικνίκ, μπυροκατανύξεις ή απλό χάζι στο μεγαλείο αυτής της πόλης που τρεις χιλιάδες χρόνια τώρα ξέρει να αντέχει στα δύσκολα.

Στα μονοπάτια του καταπράσινου Αττικού Άλσους, ψηλά στα Τουρκοβούνια πάνω από το Γαλάτσι, που έχει εκτός από άφθονες διαδρομές και παγκάκια στρατηγικά τοποθετημένα στη σκιά των δέντρων του για να ξαποστάσεις, και δύο τέλεια σημεία με πανοραμική θέα στο συναρπαστικό χάος της Αθήνας –τα βρίσκεις στον χάρτη εδώ κι εδώ.

Στην Πετρούπολη, εκεί που υπό κανονικές συνθήκες συρρέαμε για να πιάσουμε τραπεζάκι στο Terra Petra ή κερκίδα για τις παραστάσεις στο Θέατρο Πέτρας. Εκεί, πάνω στην πλαγιά, βρίσκεται και το μικρό αλλά καταπράσινο Δασάκι Κονδύλη που προσφέρεται για βόλτες στη φύση με θέα στην απεραντοσύνη της Αθήνας, από μια οπτική γωνία που δεν έχεις συνηθίσει.

Στον Λυκαβηττό, που ναι, προφανές θα πεις, είναι όμως πολλά περισσότερα από τα κλασικά πεζούλια έξω από το θέατρο τα οποία σκέφτεσαι κάθε φορά που αναφέρουμε το όνομά του. Είναι γεμάτος χωμάτινα, πευκοσκέπαστα μονοπάτια, που το καθένα αποκαλύπτει και άλλη μια θέα-έκπληξη της πόλης, καθώς και σημεία για να εξερευνήσεις που σου έχουμε συγκεντρώσει αναλυτικά εδώ – Λυκαβηττός: Βόλτες με θέα στην οροφή της Αθήνας

Στους διαδοχικούς λόφους των Νυμφών, των Μουσών και της Πνύκας, που η συντριπτική πλειοψηφία των Αθηναίων αποκαλούμε συνοπτικά «του Φιλοπάππου». Ναι, στην πραγματικότητα οι λόφοι είναι τρεις, δεν είναι ένας, και οι (πλακόστρωτες και χωμάτινες) διαδρομές που τους ανεβοκατεβαίνουν είναι τόσο πολλές που αποκλείεται να τις έχεις περπατήσει όλες.
Λεπτομέρειες εδώ: Τα μυστικά που κρύβει ο λόφος του Φιλοπάππου | Φιλοπάππου: Στο μπαλκόνι της Αθήνας

Στα μονοπάτια του Υμηττού, που αν έπρεπε να διαλέξουμε ένα μόνο βουνό για να του χαρίσουμε τον τίτλο «βουνό της Αθήνας» σίγουρα θα κέρδιζε με κλειστά μάτια, αφενός για την ελάχιστη απόσταση που το χωρίζει από το κέντρο της πόλης (σε σχέση, ας πούμε, με την Πεντέλη ή την Πάρνηθα) αφετέρου για την πανοραμική θέα που απολαμβάνει στο αθηναϊκό τοπίο. Λεπτομέρειες έχουμε εδώ – Μια γεμάτη μέρα στον Υμηττό

Στα Αναφιώτικα, που είναι πάντα η τέλεια νησιωτικοαθηναϊκή βόλτα –και είναι από μόνα τους τόσο υπέροχα που ίσως να μην είχες προσέξει πως απολαμβάνουν και σούπερ θέα που πιάνει από Πλάκα μέχρι Λυκαβηττό, από πολλά διαφορετικά σημεία τους. Εκεί που τελειώνουν τα τελευταία σπιτάκια ξεκινά ο χωμάτινος Περίπατος, που είναι ό,τι κοντινότερο έχει σε περιφερειακό ο λόφος της Ακρόπολης –τέλειος για ρομάντζο με θέα, ειδικά τις νύχτες με φεγγάρι.

Στην Πεντέλη, και ειδικά γύρω από το Αστεροσκοπείο της, που δεν είναι καθόλου τυχαία τοποθετημένο εδώ πάνω: Η θέα που απολαμβάνει από τη μια στον έναστρο ουρανό (θέαμα σπάνιο για τους Αθηναίους) και από την άλλη στα φώτα της πόλης, κάνει ρομαντικούς ακόμα και τους πεζότερους εξ ημών. Οι βόλτες της, βέβαια, δεν εξαντλούνται εδώ: Μονοπάτια, σπήλαια ακόμα και ένας κανονικότατος καταρράκτης, αποτελούν όλα τους ξεχωριστές αφορμές για να ανηφορίσεις το λιγότερο εξερευνημένο από τα βουνά της Αθήνας.

Source: ΕΞΟΔΟΣ | Και οι 7 ήταν υπέροχες… βόλτες με θέα στην Αθήνα

Βελισάριος

Συζήτηση για την Στρατιωτική Ισχύ, υπό την ευρεία της έννοια, από την οπτική σκοπιά της Ελλάδος

marathon addict uk

The Highs and Lows of a Marathon Addict

Υπέρβαση

Όλη η αλήθεια για το τι μπορεί να καταφέρει ο άνθρωπος

Ακαδημία Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών

Εκπαίδευση στη χρήση αρχαίας, μεσαιωνικής και αναγεννησιακής σπαθασκίας, καθώς και εκπαίδευση στο μοντέρνο άθλημα της ξιφασκίας.

Βιβλιαράκι

Η προσωπική μου βιβλιοθήκη

MyDistanceLog

Έμψυχον και αεικίνητον

HelMilBooks

Hellenic Military Books

Panos Maltezos Blog

Μια διαδρομή ζωής

Olympic Solution

Η λύση στη κρίση

Ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών

Εκμάθηση γλωσσών στον χώρο σας

Πόντος και Αριστερά

....... 'μώ τον νόμο σ' !

Συμβουλές Μάρκετινγκ

Αναπτύξτε έξυπνα την επιχείρησή σας

Feltor's Blog

Ανθολογία ιδεών, κειμένων και ενημέρωση

%d bloggers like this: